Hur aktiverar jag tvåfaktorsautentisering för mitt Workplace-konto?

Du kan aktivera tvåfaktorsautentisering om du vill lägga till ett system för tvåfaktorsautentisering på ditt Workplace-konto för ökad säkerhet.
Om du aktiverar tvåfaktorsautentisering, som även kallas multifaktorsautentisering (MFA), får du ange en speciell säkerhetskod varje gång du försöker logga in på ditt Workplace-konto eller i Workplace-appen från en ny enhet. När du har angett säkerhetskoden kan du spara enheten på ditt konto så att du inte behöver gå igenom processen när du loggar in på samma enhet igen.
Aktivera tvåfaktorsautentisering:
  1. Logga in på Workplace.
  2. Klicka på profilbilden nere till vänster i Workplace.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Säkerhet och inloggning.
  5. Bläddra ned till Redigera i avsnittet Använd tvåfaktorsautentisering och välj Kom igång. Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord igen.
  6. Klicka på Lägg till telefonnummer i avsnittet Lägg till ett nytt telefonnummer om du vill lägga till ett telefonnummer. Du ombes att ange ett telefonnummer och sedan får du bekräfta att du har tillgång till numret genom att ange en bekräftelsekod som skickas till dig via sms.
Kom ihåg – när du har angett dina inställningar för tvåfaktorsautentisering måste du klicka på Aktivera om du vill aktivera funktionen.
Obs! Säkerhetskoder kan även skapas med en app från tredje part, eller med kodskaparen i Workplace-appen.
Om du inte längre har åtkomst till din tvåfaktorsautentisering eller inte kan logga in, kontaktar du din Workplace-administratör eller skickar en förfrågan om att få tillbaka åtkomsten.
Var den här informationen användbar?