Hur kontaktar jag supporten på Workplace?

Alla Workplace-kunder har tillgång till hjälpresurser online. Nedan kan du ta reda på vilka sorters ytterligare support som finns för din Workplace-plan.
Vilket ytterligare stöd är tillgängligt?
Användare på Workplace har tillgång till Workplace hjälpcenter, Workplace hjälpcommunity och kundresurscentret.
Om ytterligare support behövs kan administratörer även kontakta Workplace supportteam direkt via meddelande eller chatt. Gör så här för att komma åt din supportinkorg och göra en ny begäran:
  1. Öppna Administratörspanelen från Workplace navigationsfält.
  2. Klicka på kontakta support.
  3. Klicka på Ställ en fråga för att skicka ett meddelande till Workplace-supporten.
  4. Klicka på Chatta med oss för att få support via direktmeddelanden. Chattsupporten håller på att introduceras för tillfället, och är ännu inte tillgänglig för alla kunder.
Du kan också komma åt den här skärmen genom att klicka på i Workplace navigationsfält och välja Kontakta Workplace-supporten.
I supportinkorgen kan du se tidigare supportförfrågningar, filtrera supportförfrågningar efter deras nuvarande status och se om det finns några avbrott som kan påverka Workplace-funktionaliteten.
Behöver du fortfarande hjälp?
Alla Workplace-användare kan hitta ytterligare support genom att:
  • Besöka Utvecklarsupport. Här får du veta mer om den tekniska integrationen mellan ditt företag och Workplace.
  • Besöka Kundresurscenter. Det här är mittpunkten för alla metodtips och resurser på Workplace. Det kan hjälpa dig att säkerställa en framgångsrik Workplace-lansering och uppnå snabba resultat inom din organisation.
Var den här informationen användbar?