Bottar i Workplace Chat

Om du är en systemadministratör som vill aktivera en bot i Workplace Chat kan du besöka vår Integrationsöversikt för att komma igång.
Bottar i Workplace Chat har en rad olika funktioner. De kan göra följande:
  • Skicka aviseringar till dig i rätt tid.
  • Låta dig kolla hur många semesterdagar du har kvar.
  • Hjälpa dig att boka möten.
  • Konfigurera videosamtal.
  • Lämna feedback.
  • Skapa uppgifter.
De exakta funktionerna beror på vilka bottar som din Workplace-administratör har aktiverat.

Har bottar åtkomst till dina meddelanden?

Bottar i Workplace Chat kan bara läsa följande:
  • Meddelanden som skickas direkt mellan dig och botten.
  • Meddelanden som finns i en gruppchatt där botten har lagts till som deltagare.
Din Workplace-administratör styr de integrationer som har aktiverats i din Workplace-community. Vissa av de här integrationerna, t.ex. de som fokuseras på säkerhet eller efterlevnad, kan ha åtkomst till dina meddelanden om det godkänns av din administratör.
Kontakta din Workplace-administratör om du har frågor om vilken information dina Workplace-administratörer kan se och vilka som har åtkomst till den.

Vem kan se mina svar till en bot på Workplace?

När du skickar meddelanden till en bot, skickar du meddelanden till en app som har skapats av någon i din organisation eller av en tredje part.
Den appens utvecklare har åtkomst till konversationen mellan dig och botten. När du lägger till en bot i en gruppchatt får applikationens utvecklare åtkomst till hela gruppchatten – på samma sätt som en person som du lade till i gruppchatten skulle få.
Om du är en systemadministratör och vill veta mer om hur appar från tredje part använder den här informationen kan du läsa apputvecklarnas integritetspolicy och användarvillkor genom att gå till Integrationer i Administratörspanelen och klicka på den integration som du vill veta mer om.
Om du inte är en systemadministratör och vill veta mer om den här informationen behöver du fråga din systemadministratör. Tänk på att din Workplace-administratör kan se innehåll som du skickar eller meddelanden som du skickar eller tar emot, precis som med allt annat innehåll i Workplace. Det omfattar meddelanden som du utbyter med en bot.
Obs! Bottar kan inte läggas till i gruppchattar som är länkade till Workplace-grupper.

Inaktivera botmeddelanden

Du kan inte blockera bottar eller personer inom din organisation från att skicka meddelanden till dig i Workplace Chat. Däremot kan du inaktivera aviseringar från dem.
Så här gör du med Workplace i en datorwebbläsare:
  1. Gå till chatten som du vill inaktivera aviseringar för.
  2. Klicka på Notifications Aviseringar ovanför chatten.
  3. Klicka på Inaktivera chatt.
  4. Välj hur länge du vill inaktivera aviseringar.
Så här gör du när du använder skrivbordsappen Workplace Chat:
  1. Klicka på Chat optionsChattalternativ längst upp till höger i chatten.
  2. Klicka på Inaktivera.
  3. Välj hur länge du vill inaktivera aviseringar och klicka sedan på Bekräfta.
Så här gör du när du använder mobilappen Workplace Chat:
  1. Tryck på Chat options längst upp till höger i chatten.
  2. Tryck på Inaktivera.
  3. Välj vad du vill inaktivera och tryck på OK.
  4. Välj hur länge du vill inaktivera aviseringar och tryck sedan på OK.

Var det här till hjälp?

Ja
Nej