Vad är inställningar för videonedladdning och hur använder jag dem på Workplace?

Inställningarna för videonedladdning bidrar till att skydda upphovsrättsskyddade och konfidentiella videor som har laddats upp på Workplace. Den här funktionen använder kryptering för att skydda videor så att endast personer som är inloggade på Workplace på en webbläsare som stöds kan visa dem i full kvalitet. De som använder webbläsare som inte stöds får så video med lägre kvalitetsnivå.
Webbläsare och appar som stöds:
  • Firefox
  • Chrome
  • Safari
  • Workplace mobilapp
  • Edge Chromium
  • Microsoft Edge
  • Opera
Webbläsare som inte stöds:
  • Internet Explorer

Aktivera inställningsfunktioner för nedladdning av video
Så här aktiverar du hantering av videorättigheter för Workplace:
  1. Öppna din administratörspanel.
  2. Klicka på Säkerhet.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på knappen bredvid inställningarna för videonedladdning.
  5. Klicka på Spara.

Justera inställningarna för videonedladdning.
När du har aktiverat inställningarna för videonedladdning kan du börja göra justeringar:
  1. Öppna din administratörspanel.
  2. Klicka på Säkerhet.
  3. Klicka på Mer.
  4. Klicka på Inställningar för videonedladdning.
Härifrån kan du förhindra att dina Workplace-videor laddas ned. När Inaktivera videonedladdningar är aktiverat kan personer inte ladda ned videor till sina enheter från Workplace.
Tänk på att denna inställning enbart krypterar videor när den är aktiverad. Videor som publicerades innan funktionen aktiverades krypteras inte. När du inaktiverar denna funktion förblir alla videor som krypterades krypterade.

Låt vissa målgrupper ladda ned videor
Administratörer kan ge vissa användare möjlighet att ladda ned krypterade videor, även när resten av Workplace-användarna inte kan det. Under Angiven nedladdningsmålgrupp väljer du Ingen, Admininstratörer eller Personuppsättningar.
Var den här informationen användbar?