Kunduppdateringar

Besök sidan Nyheter för att ta reda på mer om nya Workplace-funktioner och Workplace-uppdateringar.

På sidan Nyheter kan alla standardadministratörer se kommande funktioner i Workplace, liksom de senaste funktionerna som finns tillgängliga i din Workplace idag.
För att komma tillNyheterna öppnar du Administratörspanelen. Därifrån kan du välja Nyheter.
Var den här informationen användbar?
Supplier Connect, som nu finns på Workplace-plattformen, är en leverantörsportal som används för att spåra och hantera företag med Facebook.
Nya Workplace-konton skapas för vissa anställda på ditt företag som har Facebook Supplier Connect-åtkomst. Alla Supplier Connect-användare får e-postmeddelanden för att konfigurera sina konton. Workplace-systemadministratörer får ett e-postmeddelande med en begäran om att granska och godkänna nya konton för att lägga till dem i Supplier Connect. E-postmeddelanden skickas från notification@fbworkmail.com.
Om du har frågor eller funderingar kan du kontakta suppliers@fb.com.
Var den här informationen användbar?
Vi gör om Workplace Chat-appen för iOS för att fortsätta tillhandahålla moderna och kraftfulla mobilupplevelser för jobbet. Vår app hjälper till att förbättra prestandan och produktiviteten samtidigt som den tar upp mindre utrymme på telefonen. Vi lanserar även nya funktioner som mörkt läge. Appen lanseras under flera månader.
Nya funktioner
Vi lanserar nya funktioner för att förbättra Workplace Chat-appen för iOS.
Bland funktionerna finns:
 • Mörkt läge
Appen görs om från grunden så funktioner med låg användning kanske saknas tillfälligt medan de görs om. Som en del i att förbättra prestandan och produktiviteten finns det även några funktioner med låg användning som har tagits bort och de kommer inte att återställas. Listan nedan visar alla funktioner som saknas i nuläget och när de kommer tillbaka samt de funktioner som kommer att tas bort:
Uppdatering: 9 november 2020
Alla saknade funktioner som vi hade åtagit oss att leverera i oktober har nu återställts. Vi fortsätter att bevaka den feedback vi får från kunderna. Fortsätt gärna att lämna feedback via appen, så att vi kan förbättra upplevelsen av den nya Chat iOS-appen.
Tillgängligt nu Kommer att tas bort
Sök efter botar
Skicka statisk plats
Använd botwebbvisningar
Öka antal gilla-markeringar
Använd botsnabbsvar
Skicka och anpassa gilla-emoji och tangentbord
Använd botåtgärdsmeny
Dekalbutik
Anpassade botsvar
Tummen ned-reagera
Visa DND-ikon i inkorgen
Meddelandeåtgärdsförslag
Ange DND
Ange smeknamn
Visa alla media som delas i chatten
Senaste sökningarna
Skicka dekaler
Modifiera datainställningar
Omnämnande @här och @alla
Spara foton automatiskt till kamerarullen
Omröstningar
Visa väntande inbjudningar
Anpassade botsvar
Flikarna Personer och Upptäck
Söka efter meddelanden
Redigera gruppfärg
Sök i chatten
Anpassade aviseringsinställningar
Statusinställning
Fotoredigering för foton som skickas från ditt fotobibliotek
Ange gruppbeskrivningar
Redigera gruppbeskrivningar
Förbättrade videosamtal (inklusive ljud)
Fotoredigering från foton som laddats upp från kameran
Redigera beskrivningar och bild för gruppchatt
Ange status
Fotoanteckningar
Ange status
Hur kan jag välja att gå med eller inte gå med?
Den 4 november påbörjade vi lanseringen av den nya Workplace iOS Chat-appen för samtliga kunder. Vi förväntar oss att det tar ungefär en vecka tills alla kunder har uppgraderats till den nya appen.
Om du vill byta tillbaka till den gamla versionen av Workplace Chat-appen går du till Workplace Chat iOS-inlägget i avsnittet Tidig åtkomst i Nyheter på administratörspanelen > Hantera tidig åtkomst > Välj Ingen. Användare kan inte byta tillbaka själva, utan systemadministratörer måste byta tillbaka hela Workplace-instansen.
Om du har uppgraderats till den nya appen kan du inte längra byta tillbaka till den äldre versionen.
Det tar i genomsnitt en dag att få den nya iOS-appen eller att byta tillbaka till den gamla versionen. När din instans har bytts måste alla användare starta om appen två gånger för att använda den andra versionen av appen. När den fullständiga lanseringen är här behöver användare inte göra någonting. Du får en avisering som informerar dig om att du får nya Workplace Chat för iOS.
Om du vill lämna feedback går du till inställningar i Workplace Chat-appen för iOS och väljer Lämna feedback.
Android-appen
Det finns för tillfället inga planer på att uppdatera Android-upplevelsen. Vi fortsätter att förbättra Android-upplevelsen med nya funktioner som Workplace-rum som kommer snart. Den enda funktionen som inte är tillgänglig för Android-användare är mörkt läge i appen.
Var den här informationen användbar?
Den nya Workplace-webbplatsen har skapats för att ge oss en ny grund för bättring av prestanda och tillgänglighet för Workplace eftersom feedback har visat att det är viktigt för kunderna. Den utnyttjar Facebooks effektiva infrastruktur som är utformad för att hjälpa miljarder människor världen över att hålla kontakt.
Med denna uppdatering kan vi fortsätta göra prestanda- och tillgänglighetsförbättringar i framtiden samtidigt som vi lanserar spännande funktioner som hjälper kolleger att hålla kontakt och samarbeta.
Vad är nytt?
 1. Mörkt läge: bidrar till att minimera skärmblänk och är snällare mot ögonen, framför allt i miljöer med svagt ljud. Du kan växla till mörkt läge genom att gå till din profilbild i den vänstra navigationen → Inställningar → Visningsalternativ → Mörkt läge
 2. Fullbreddsläge: ger en bättre upplevelse för dem som använder en stor monitor genom att minimera outnyttjat vitt utrymme.
 3. Bättre inläggsgenerering: vi har moderniserat inläggsgenereringen genom att minimera avsnittet Lägg till i inlägget för ökat fokus. Vi har även lagt till alternativ för textformatering.
 4. Ökad tillgänglighet: Utöver mörkt läge har vi introducerat förbättrad fokushantering, enklare tangentbordsnavigering och stöd för skärmläsare. Besök hjälpcentret om du vill veta mer om stöd för tillgänglighet på Workplace.
 5. Snabbare: med hjälp av toppmoderna infrastrukturkomponenter är Workplace-webbplatsen nu betydligt snabbare, vilket gör det lättare för dig att få jobbet gjort.
Vad har ändrats?
Här kommer mer information om några funktioner som har flyttats eller förändrats i det nya webbplatsgränssnittet:
 1. Gruppstatistik: har flyttats till Administratörsalternativ via menyn ”...” i grupprubriken för en helskärmsupplevelse.
 2. Alternativ för gruppadministratör: Öppnas nu som en helskärmsvy med en tydligare informationshierarki och visuell design.
 3. Standardmeny för inläggsfält i grupper : Du ser nu alternativ som Lägg till foton/video, checka in eller dela en känsla eller aktivitet. Du hittar fler alternativ genom att klicka på inläggsfältet i Lägg till i inlägget.
 4. Chattmeny: vi har gjort ändringar av gränssnittet vid klick på knappen + i chatten. Ordningen för de möjliga åtgärderna har ändrats, exempelvis är nu skapa en omröstning det sista alternativet.
 5. Evenemangsgränssnitt: Vi har moderniserat gränssnittet för evenemang: knappen Bjud in visas nu i det övre högra hörnet istället för nedanför evenemangsdetaljerna för att göra det lättare att snabbt bjuda in kolleger till företags- och teamevenemang.
Vad saknas tillfälligt?
De flesta Workplace-funktioner, förutom några funktioner som används lite, blir tillgängliga i det nya webbgränssnittet i oktober. Vi rekommenderar att du går tillbaka till den klassiska versionen om du vill använda funktioner som fortfarande integreras i den nya upplevelsen, som :
 1. Ämnen: kan bara läggas till efter publicering, inkluderar inte ämnesförslag och ligger nu längst ned i inlägget. Ämnestaggar är inte synliga i högerkolumnen och administratörsinställningar för att aktivera/inaktivera ämnesfunktioner för en grupp saknas.
 2. Chatt: röstklippfunktionen saknas för närvarande (tillgängligt i december).
 3. Skaparverktyg: stöd för inlägg på flera språk
 4. Stöd för mörkt läge: Några ytor har ännu inte fullt stöd för mörkt läge. Vi granskar varje sida och kommer att erbjuda fullt stöd vid lanseringen.
Statusuppdatering: 19 november 2020
Vi fortsätter att spåra all kundfeedback från tidig åtkomst till den nya Workplace-webbplatsen. Nedan beskriver vi de senaste förbättringarna av upplevelsen samt vad som kommer inom kort.
Webbplatsförbättringar:
Vi har åtgärdat flera små felkorrigeringar, men vi har i huvudsak fokuserat på att få tillbaka stöd för röstklipp i webbchatten, inlägg på flera språk och ämnen. Arbete pågår fortfarande vad gäller inlägg på flera språk och ämnen och de kommer att ha fullt stöd i december.
Vad händer nu?
Vi arbetar fortfarande på att lägga till support för röstklipp i webbchatten, inlägg på flera språk och ämnen. Dessa är mer komplexa funktioner som det tar längre tid att skapa i den nya upplevelsen.
Vad kommer inte längre att vara tillgängligt i den nya upplevelsen?
 1. Ange ett smeknamn: för att göra infrastrukturen på Workplace-webbplatsen har vi beslutat att ta bort ”ange smeknamn”-funktionen som gjorde att chattdeltagarna kunde ange smeknamn för varandra. Vi har beslutat att ta bort den här funktionen på både Workplace-webbplatsen samt Work Chat iOS-appen.
 2. Bildomröstningar: Eftersom denna funktion inte har använts mycket har vi beslutat att ta bort den.
Information om stöd för Internet Explorer 11
Internet Explorer 11 (IE11) stöds för närvarande inte i den nya upplevelsen och alla som använder IE11 stannar kvar i den klassiska upplevelsen.
Från den 9 februari 2021 kommer den nya webbplatsen tillfälligt att ha stöd för en begränsad version av Workplace-upplevelsen i Internet Explorer. Detta gäller fram till augusti 2021.
I enlighet med Microsofts beslut att avveckla stödet för Internet Explorer kommer kunder som använder Workplace i Internet Explorer efter augusti 2021 att uppleva försämrad prestanda eller inte kunna ansluta.
Vår plan var att alla kunder skulle flyttas till den nya webbplatsen senast 9 december, men nu förlänger vi den tidsramen till 9 februari 2021 i och med att vi erbjuder stöd för Internet Explorer.
Lista över funktioner
Vad är nytt?Vad har ändrats?Vad har åtgärdats?Stöds i decemberInte längre tillgängligt
Mörkt lägeGruppstatistikBifoga flera filer/foton i ett inläggÄmnenAnge ett smeknamn
Bredare flödeAlternativ för gruppadministratörerFast Kom igång-knapp saknas på menyn för chattbotarStöd för inlägg på flera språkBildomröstningar
Bättre funktion för att skapa inläggStandardmenyn för inläggsfält i grupperAutomatisk gruppmedlemskap kallas nu: Vem är förgodkänd för att gå med?Röstklippfunktion i chatt
Förbättrad tillgänglighetChattmenyPeer-to-peer Live Enterprise
SnabbareEvenemangsgränssnittStöd för att skapa evenemang i grupper.
Inläggsstatistik är nu tillgänglig via kontextmenyn uppe till höger om dina inlägg
Skapa fotoalbum i grupper
Bjud in till grupper via CSV-filuppladdningar
Tidsstämplar för chatt är synligare
Filintegrationer med Google Drive och Dropbox
Möjlighet att bifoga flera filer till ett inlägg och visa filförhandsgranskningar
Formatering vid visning av inlägg med Markdown i helskärm
Skapa och redigera textning i videor
Filintegrationer med SharePoint/OneDrive
Visa scheman i Evenemang
Ladda upp filer på fliken Filer i en grupp
Kamerafunktion i chatt
Filanteckningar
Tidslinje
12 augusti – möjlighet att välja tidig åtkomst (Ny och klassisk webbplats tillgänglig)
Administratörer kan testa den nya upplevelsen och slå på/av den för företaget
26 augusti – möjligt att välja bort tidig åtkomst (Ny och klassisk webbplats tillgänglig)
Ny webbplats lanseras för alla kunder. Företag kan byta tillbaka när de vill.
December – Tidigare webbplatsen inte längre tillgänglig
Alla funktioner som saknas, inklusive ämnen och flerspråkiga inlägg, blir tillgängliga i den nya upplevelsen.
9 februari – Tidigare webbplatsen inte längre tillgänglig
Workplace flyttas till den nya Workplace-webbplatsen, och det går inte längre att komma åt den klassiska funktionen.
Vanliga frågor
Jag är administratör. Hur slår jag på/av den nya webbplatsupplevelsen för att testa den själv?
Som administratör kan du testa den nya webbplatsen genom att slå på den enbart för ditt konto. Gör det genom att klicka på profilbilden i det nedre vänstra hörnet. Klicka sedan på Använd förbättrad Workplace-webbplats.
Jag är administratör. Hur slår jag på/av den nya webbplatsupplevelsen för företaget?
Systemadministratörer hanterar tidig åtkomst till den förbättrade webbplatsen för hela sitt Workplace-konto via inlägget Nyheter i Administratörspanelen. Administratörer kan välja start- och slutdatum för perioden för tidig åtkomst. Förvalt slutdatum för tidig åtkomst är planerat till 9 februari 2021.
Kan jag flytta mitt företag till den nya webbplatsen innan 9 februari 2021?
Ja. Om du vill flytta ditt Workplace-konto till den nya webbplatsen så ändrar du datum för lanseringen under Nyheter > Hantera tidigt åtkomst till önskat datum.
Jag är anställd. Hur återgår jag till den klassiska webbplatsen om jag inte vill använda den förbättrade webbplatsen?
Före 9 februari kan du återgå till den tidigare webbplatsen. Gör det genom att klicka på profilbilden i det nedre vänstra hörnet. Klicka sedan på Använd klassisk Workplace-webbplats. Det här alternativet visas inte efter 9 februari.
När blir funktioner som saknas tillgängliga i den nya upplevelsen?
Alla funktioner som saknas blir tillgängliga i december, så att du kan testa dem före den slutliga övergången 9 februari. Har den nya webbplatsen stöd för alla funktioner i Internet Explorer?
Vissa funktioner, inklusive nya funktioner som Mörkt läge, stöds inte i Internet Explorer. För bästa Workplace-upplevelse rekommenderar vi att du använder en av följande webbläsare.
Var den här informationen användbar?