Kunduppdateringar

Besök sidan Nyheter för att ta reda på mer om nya Workplace-funktioner och Workplace-uppdateringar.

The What's New page allows all default admins to see upcoming features for Workplace, as well as the latest features that are available on your Workplace today.
To access What's New, open the Admin Panel. From there, you'll be able to select What's New.
Var den här informationen användbar?
Supplier Connect, som nu finns på Workplace-plattformen, är en leverantörsportal som används för att spåra och hantera företag med Facebook.
Nya Workplace-konton skapas för vissa anställda på ditt företag som har Facebook Supplier Connect-åtkomst. Alla Supplier Connect-användare får e-postmeddelanden för att konfigurera sina konton. Workplace-systemadministratörer får ett e-postmeddelande med en begäran om att granska och godkänna nya konton för att lägga till dem i Supplier Connect. E-postmeddelanden skickas från notification@fbworkmail.com.
Om du har frågor eller funderingar kan du kontakta suppliers@fb.com.
Var den här informationen användbar?
Vi gör om Workplace Chat-appen för iOS för att fortsätta tillhandahålla moderna och kraftfulla mobilupplevelser för jobbet. Vår app hjälper till att förbättra prestandan och produktiviteten samtidigt som den tar upp mindre utrymme på telefonen. Vi lanserar även nya funktioner som mörkt läge och fullt stöd för vår nya videoprodukt, Workplace-rum. Appen lanseras under flera månader.
Nya funktioner
Vi lanserar nya funktioner för att förbättra Workplace Chat-appen för iOS.
Bland funktionerna finns:
 • Mörkt läge
 • Fullt stöd för Workplace-rum med videosamtal med upp till 50 personer
Appen görs om från grunden så funktioner med låg användning kanske saknas tillfälligt medan de görs om. Som en del i att förbättra prestandan och produktiviteten finns det även några funktioner med låg användning som har tagits bort och de kommer inte att återställas. Listan nedan visar alla funktioner som saknas i nuläget och när de kommer tillbaka samt de funktioner som kommer att tas bort:
Uppdatering: 28 september 2020
Vi fortsätter att spåra all kundfeedback från tidig åtkomst till iOS-chattappen. Nedan beskriver vi de senaste förbättringarna av appen samt vad som kommer inom kort.
De senaste förbättringarna: Tillförlitligheten i video- och röstsamtal har varit vår främsta prioritet. Vi har åtgärdat problem med videosamtal som avbryts och förbättrat ljudkvaliteten. Fotoredigering från foton som laddats upp från kameran kommer också att vara tillgängligt i nästa appversion.
Förbättringar som kommer inom kort: Vi fortsätter att jobba på video- och ljudsamtalens tillförlitlighet.
Tillgängligt nu Stöds i oktoberKommer att tas bort
Sök efter botar
Redigera beskrivningar och bild för gruppchatt
Skicka statisk plats
Använd botwebbvisningar
Ange status
Öka antal gilla-markeringar
Använd botsnabbsvar
Fotobeskärning
Skicka och anpassa gilla-emoji och tangentbord
Använd botåtgärdsmeny
Dekalbutik
Anpassade botsvar
Tummen ned-reagera
Visa DND-ikon i inkorgen
Meddelandeåtgärdsförslag
Ange DND
Ange smeknamn
Visa alla media som delas i chatten
Senaste sökningarna
Skicka dekaler
Modifiera datainställningar
Omnämnande @här och @alla
Spara foton automatiskt till kamerarullen
Omröstningar
Visa väntande inbjudningar
Spara meddelanden
Flikarna Personer och Upptäck
Söka efter meddelanden
Redigera gruppfärg
Sök i chatten
Anpassade aviseringsinställningar
Statusinställning
Fotoredigering för foton som skickas från ditt fotobibliotek
Ange gruppbeskrivningar
Redigera gruppbeskrivningar
Förbättrade videosamtal (inklusive ljud)
Fotoredigering från foton som laddats upp från kameran
Obs! De här funktionerna är fortfarande tillgängliga på webben och andra plattformar, men är ej tillgängliga för tillfället på iOS.
Hur kan jag välja att gå med eller inte gå med?
Om du vill vara en del av vårt program för tidig åtkomst går du till Workplace Chat iOS-inlägget i avsnittet Tidig åtkomst i Nyheter på administratörspanelen > Hantera tidig åtkomst > Välj att antingen gå med i systemadministratörerna i ditt Workplace eller i hela Workplace.
Om du vill byta tillbaka till den gamla versionen av Workplace Chat-appen går du till Workplace Chat iOS-inlägget i avsnittet Tidig åtkomst i Nyheter på administratörspanelen > Hantera tidig åtkomst > Välj Ingen. Användare kan inte byta tillbaka själva, utan systemadministratörer måste byta tillbaka hela Workplace-instansen.
Det tar i genomsnitt en dag att få den nya iOS-appen eller att byta tillbaka till den gamla versionen. När din instans har bytts måste alla användare starta om appen två gånger för att använda den andra versionen av appen. När den fullständiga lanseringen är här behöver användare inte göra någonting. Du får en avisering som informerar dig om att du får nya Workplace Chat för iOS.
Om du vill lämna feedback går du till inställningar i Workplace Chat-appen för iOS och väljer Lämna feedback.
Android-appen
Det finns för tillfället inga planer på att uppdatera Android-upplevelsen. Vi fortsätter att förbättra Android-upplevelsen med nya funktioner som Workplace-rum som kommer snart. Den enda funktionen som inte är tillgänglig för Android-användare är mörkt läge i appen.
Var den här informationen användbar?
Den nya Workplace-webbplatsen har skapats för att ge oss en ny grund för bättring av prestanda och tillgänglighet för Workplace eftersom feedback har visat att det är viktigt för kunderna. Den utnyttjar Facebooks effektiva infrastruktur som är utformad för att hjälpa miljarder människor världen över att hålla kontakt.
Med denna uppdatering kan vi fortsätta göra prestanda- och tillgänglighetsförbättringar i framtiden samtidigt som vi lanserar spännande funktioner som hjälper kolleger att hålla kontakt och samarbeta.
Vad är nytt?
 1. Mörkt läge: bidrar till att minimera skärmblänk och är snällare mot ögonen, framför allt i miljöer med svagt ljud. Du kan växla till mörkt läge genom att gå till din profilbild i den vänstra navigationen → Inställningar → Visningsalternativ → Mörkt läge
 2. Fullbreddsläge: ger en bättre upplevelse för dem som använder en stor monitor genom att minimera outnyttjat vitt utrymme.
 3. Bättre inläggsgenerering: vi har moderniserat inläggsgenereringen genom att minimera avsnittet Lägg till i inlägget för ökat fokus. Vi har även lagt till alternativ för textformatering.
 4. Ökad tillgänglighet: Utöver mörkt läge har vi introducerat förbättrad fokushantering, enklare tangentbordsnavigering och stöd för skärmläsare. Besök hjälpcentret om du vill veta mer om stöd för tillgänglighet på Workplace.
 5. Snabbare: med hjälp av toppmoderna infrastrukturkomponenter är Workplace-webbplatsen nu betydligt snabbare, vilket gör det lättare för dig att få jobbet gjort.
Vad har ändrats?
Här kommer mer information om några funktioner som har flyttats eller förändrats i det nya webbplatsgränssnittet:
 1. Gruppstatistik: har flyttats till Administratörsalternativ via menyn ”...” i grupprubriken för en helskärmsupplevelse.
 2. Alternativ för gruppadministratör: Öppnas nu som en helskärmsvy med en tydligare informationshierarki och visuell design.
 3. Standardmeny för inläggsfält i grupper : Du ser nu alternativ som Lägg till foton/video, checka in eller dela en känsla eller aktivitet. Du hittar fler alternativ genom att klicka på inläggsfältet i Lägg till i inlägget.
 4. Chatt-meny: vi har gjort ändringar av gränssnittet vid klick på knappen + i chatten. Ordningen för de möjliga åtgärderna har ändrats, exempelvis är nu skapa en omröstning det sista alternativet.
 5. Evenemangsgränssnitt: Vi har moderniserat gränssnittet för evenemang: knappen Bjud in visas nu i det övre högra hörnet istället för nedanför evenemangsdetaljerna för att göra det lättare att snabbt bjuda in kolleger till företags- och teamevenemang.
Vad saknas tillfälligt?
De flesta Workplace-funktioner, förutom några funktioner som används lite, blir tillgängliga i det nya webbgränssnittet i oktober. Vi rekommenderar att du går tillbaka till den klassiska versionen om du vill använda funktioner som fortfarande integreras i den nya upplevelsen, som :
 1. Ämnen: kan bara läggas till efter publicering, inkluderar inte ämnesförslag och ligger nu längst ned i inlägget. Ämnestaggar är inte synliga i högerkolumnen och administratörsinställningar för att aktivera/inaktivera ämnesfunktioner för en grupp saknas.
 2. Textning: befintlig textning kan visas, men det går inte att lägga till eller redigera ny textning.
 3. Filfunktioner: när en fil läggs till i ett inlägg är direktintegration med SharePoint och OneDrive inaktiverad. Ladda upp fil på fliken Filer är tillfälligt inaktiverad. Det går fortfarande att ladda upp filer via inläggsfältet. Det går inte att visa eller skapa anteckningar i filförhandsgranskningar (tillgängligt i december)
 4. Chatt: röstklipp och kamerafunktionen saknas för närvarande (tillgängligt i december).
 5. Inläggsfunktion: Formateringsproblem med japanska och koreanska tecken, stöd för inlägg på flera språk.
 6. Stöd för mörkt läge: Några ytor har ännu inte fullt stöd för mörkt läge. Vi granskar varje sida och kommer att erbjuda fullt stöd vid lanseringen.
Statusuppdatering: 14 september 2020
Vi spårar all kundfeedback från tidig åtkomst till den nya Workplace-webbplatsen. Nedan beskriver vi de senaste förbättringarna av upplevelsen samt vad som kommer inom kort.
De senaste förbättringarna: Vi har gjort förbättringar av funktionen för att skriva inlägg, dela filer, grupper och chatt.
Skriva inlägg
 • Förbättrad formatering vid visning av inlägg med Markdown i helskärm.
 • Löst problem som rörde redigering av filer som bifogats till ett inlägg.
Filer
 • Lagt till möjligheten att bifoga flera filer till ett inlägg och visa filförhandsgranskningar.
 • Lagt till integrationer för: Google Drive och Dropbox. Stöd för Sharepoint och One Drive kommer inom kort.
 • Löst problem med videouppspelning.
 • Löst Peer to Peer-live Enterprise-streaming
Grupper
 • Stöd för händelsegenerering har lagts till i grupper.
 • Inläggsstatistik är nu tillgänglig via kontextmenyn uppe till höger om dina inlägg.
 • Automatisk gruppmedlemskap.
 • Generering av fotoalbum har aktiverats i grupper.
Chatt
 • Ökat synligheten för tidsstämplar i mottagna meddelanden.
Förbättringar som kommer inom kort: Vi fokuserar nu på fler förbättringar av Chatt, Ämnen, Textning, Filintegrationer med SharePoint och OneDrive samt stöd för inlägg på flera språk. Vi fortsätter även att göra förbättringar av inläggsfunktionen.
Vad kommer inte längre att vara tillgängligt i den nya upplevelsen?
 1. Ange ett smeknamn: för att göra infrastrukturen på Workplace-webbplatsen har vi beslutat att ta bort ”ange smeknamn”-funktionen som gjorde att chattdeltagarna kunde ange smeknamn för varandra. Vi har beslutat att ta bort den här funktionen på både Workplace-webbplatsen samt Work Chat iOS-appen.
 2. Bildomröstningar: Eftersom denna funktion inte har använts mycket har vi beslutat att ta bort den.
Information om stöd för Internet Explorer 11
Internet Explorer 11 (IE11) stöds för närvarande inte i den nya upplevelsen och alla som använder IE11 stannar kvar i den klassiska upplevelsen. Vi förstår att en hel del kunder använder IE11 och att det kan vara svårt för vissa att uppgradera eller byta webbläsare. Därför kommer vi att föra ett nära samarbete med kunderna långsiktigt och hålla alla informerade.
Lista över funktioner
Vad är nytt?Vad har ändrats?Vad har åtgärdats?Stöds i oktoberInte längre tillgängligt
Mörkt lägeGruppstatistikBifoga flera filer/foton i ett inläggÄmnenAnge ett smeknamn
Bredare flödeAlternativ för gruppadministratörerFast Kom igång-knapp saknas på menyn för chattbotarPeer-to-peer-live EnterpriseBildomröstningar
Bättre funktion för att skapa inläggStandardmenyn för inläggsfält i grupperAutomatisk gruppmedlemskap kallas nu: Vem är förgodkänd för att gå med?Skapa textning i videor
Förbättrad tillgänglighetChattmenyPeer-to-peer Live EnterpriseRöstklipp och kamerafunktion i chatt
SnabbareEvenemangsgränssnittStöd för att skapa evenemang i grupper.Fullt stöd för mörkt läge
Inläggsstatistik är nu tillgänglig via kontextmenyn uppe till höger om dina inläggFilintegrationer med SharePoint/OneDrive
Skapa fotoalbum i grupperStöds i december
Bjud in till grupper via CSV-filuppladdningar Filanteckningar
Tidsstämplar för chatt är synligareStöd för inlägg på flera språk
Filintegrationer med Google Drive och Dropbox
Möjlighet att bifoga flera filer till ett inlägg och visa filförhandsgranskningar.
Formatering vid visning av inlägg med Markdown i helskärm
Möjlighet att redigera filer som är bifogade till ett inlägg.
Tidslinje
12 augusti – möjlighet att välja tidig åtkomst (Ny och klassisk webbplats tillgänglig)
Administratörer kan testa den nya upplevelsen och slå på/av den för företaget
26 augusti – möjligt att välja bort tidig åtkomst (Ny och klassisk webbplats tillgänglig)
Ny webbplats lanseras för alla kunder. Företag kan byta tillbaka när de vill.
Oktober – funktioner som saknas blir tillgängliga i en ny upplevelse (Ny och klassisk webbplats tillgänglig)
De flesta Workplace-funktioner, förutom vissa funktioner som används lite, blir tillgängliga i den nya webbfunktionen i oktober.
9 december – den gamla webbplatsen är inte längre tillgänglig
Workplace flyttas till den nya Workplace-webbplatsen och du kan inte längre åtkomst till den klassiska funktionen. Obs: Internet Explorer 11-användare fortsätter att använda den gamla upplevelsen.
Vanliga frågor
Jag är administratör. Hur slår jag på/av den nya webbplatsupplevelsen för att testa den själv?
Som administratör kan du testa den nya webbplatsen genom att slå på den enbart för ditt konto. Gör det genom att klicka på profilbilden i det nedre vänstra hörnet. Klicka sedan på Använd förbättrad Workplace-webbplats.
Jag är administratör. Hur slår jag på/av den nya webbplatsupplevelsen för företaget?
Den 12 augusti–9 december kan systemadministratörer slå på/av den förbättrade webbplatsen via inlägget i avsnittet Kommande funktioner på sidan Vad är nytt? på administratörspanelen. Administratörer kan välja start- och slutdatum för perioden för tidig åtkomst. Som standard får alla företag den nya upplevelsen den 26 augusti, men du kan skjuta startdatumet till den 9 december för att fördröja den nya upplevelsen.
Jag är anställd. Hur kan jag återgå till den klassiska webbplatsen om jag inte vill använda den förbättrade webbplatsen?
Före den 9 december kan du återgå till den gamla webbplatsen. Gör det genom att klicka på profilbilden i det nedre vänstra hörnet. Klicka sedan på Använd klassisk Workplace-webbplats. Det här alternativet visas inte efter den 9 december.
När blir funktioner som saknas tillgängliga i den nya upplevelsen?
Alla funktioner som saknas blir tillgängliga i oktober så att du kan testa dem före den slutliga övergången den 9 december.
När distribueras den nya upplevelsen till alla?
Den 9 december flyttas ditt Workplace till den nya Workplace-webbplatsen och kan inte längre få åtkomst till den gamla Workplace-webbplatsen. IE11-användare kan fortsätta använda den klassiska upplevelsen.
Var den här informationen användbar?